In maart organiseerde het Humanities Lab AVS een tweedaagse training waarin studenten hulp kregen bij het ontwikkelen en uitwerken van ideeën voor het starten van een eigen bedrijf of organisatie. Ervaren docenten boden een introductie op thema’s en methoden. Actieve ondernemers vertelden over hun ervaringen.
Voor het starten van een eigen bedrijf zijn er meerdere modellen in gebruik. Als ervaren trainer en consultant in profit- en nonprofitorganisaties introduceerde Bart Sutorius het denken over startups. Hoe bepaal je welke kant je op wilt met je idee en hoe onderscheid je je van de concurrentie? Met een compact model en gerichte vragen konden de deelnemers hun eigen ideeën onderzoeken.
Martine de Ridder van WBC daagde de groep uit om uit de comfortzone te stappen en niet altijd de meest voor de hand liggende bedrijfsstrategieën toe te passen. Wat zou je als starter kunnen doen om op te vallen?
Je bedrijf presenteren is noodzakelijk om mensen mee te krijgen in je verhaal. Dat is nodig om bijvoorbeeld klanten of subsidies te werven. Het vraagt om een andere vaardigheid dan het uitwerken van je idee. Michael Koenka van MDK nam de deelnemers mee in de wereld van pitchen. Waar moet je op letten als je pitcht? Wat vertel je wel en wat niet?
Daria Nepriakhina van IdeaHackers liet de deelnemers onderzoeken of hun innovatieve idee ook marktwaarde heeft. Ziet de doelgroep van jouw product of dienst iets in jouw idee? Zijn er voldoende mensen die voor jouw product of dienst gaan betalen?
Uiteraard waren er verschillende succesvolle startende ondernemers die hun verhaal wilden delen. Hoe hebben zij hun eerste stappen in ondernemerschap gezet? Wat waren de successen? Wat waren de tegenvallers? Melissa Wijngaarden vertelde over haar startup Cece, een zoekmachine voor duurzame en eerlijke kleding. Emily de Valk vertelde wat er allemaal komt kijken bij ondernemerschap in de geesteswetenschappen en hoe dit voor haar uitpakte met haar bedrijf AimAt Art.
Nieuwsgierig geworden naar ondernemerschap? Meld je dan aan voor de Bootcamp 2020 bij Humanities Lab AVS. Mail naar v.wolf@uva.nl
At Amsterdam’s Roeterseiland Campus (REC) a Hub will arise, dedicated to cultivating a culture of impact learning, research, innovation, and valorisation.
NewsIkHerstel, an app that helps patients recover after surgery, is getting a capital injection by CbusineZ – the investment arm of health insurer CZ, together with investment company Healthy Capital.
NewsMet de zogeheten ikHerstel-app herstellen patiënten aanzienlijk van grote buikoperaties dan patiënten die de app niet gebruiken. Het herstel duurt nog maar 7 in plaats van 9 weken. Met de app ervaren patiënten meer eigen regie door zelf actief aan hun herstel te werken. Daardoor wordt ook het zorgpersoneel ontlast.
News