Gezond ouder worden willen we allemaal. Hoe we dat doen, verschilt van persoon tot persoon. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Voor veel mensen is het echter niet eenvoudig om te bedenken met welke leefstijl zij het beste gezond ouder worden. De Amsterdamse start-up Fitsurance ontwikkelde een methode – Fitkit – die een persoonlijk advies oplevert, waarna je precies weet hoe je concreet aan de slag kunt om gezond ouder te worden. De Fitkit brengt laboratoriumonderzoek naar de huiskamer dankzij een gemakkelijk uitvoerbare thuistest met bruikbare resultaten. Bovendien ontvang je binnen enkele dagen ook belangrijke tips.
Na een onderzoeksfase van twaalf maanden, met daarin ruim vierhonderd betalende klanten en de nodige indrukwekkende resultaten, lanceert Fitsurance op 30 juni de Fitkit. Op die manier kunnen meer mensen van deze methode profiteren.
Tommie Koppens, co-founder en CEO Fitsurance: “Welvaartsziekten als hart- en vaatziekten, diabetes en het metabool syndroom zijn chronische ziekten en vormen de grootste ziektelast in de westerse wereld. Ze zijn veelal ‘sluimerend’, waarbij de echte symptomen pas later zichtbaar worden. Als ze er echter eenmaal zijn, ben je eigenlijk te laat. De oorzaak schuilt vaak in onze leefwijze: alcohol, te weinig bewegen, weinig slaap en veel stress. Daarover is helaas weinig discussie, maar er is wel echt iets aan te doen: 70% van deze welvaartsziekten kunnen worden voorkomen! Met de Fitkit zorgen we ervoor dat je op tijd weet wat je kunt doen of laten om jouw gezondheid te verbeteren.”
Doe thuis je eigen laboratoriumtests en krijg snel heldere resultaten
Inmiddels kan de wetenschap door het meten van dertien variabelen een integraal beeld geven van je algemene gezondheid. Deze variabelen worden gemeten met de Fitkit. Dit soort integrale tests waren voorheen alleen mogelijk als je hiervoor verschillende afdelingen zou afgaan in een ziekenhuis. Met de Fitkit kan dit nu comfortabel in je eigen huiskamer plaatsvinden, op het moment dat het jou uitkomt. Je testuitslagen worden vervolgens door het Fitsurance-team geanalyseerd en binnen enkele dagen ontvang je de uitslag met een concreet en persoonlijk advies. Hiermee kan je aan de slag gaan om je gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Zo ga je fit de toekomst in!
Waarom een campagne om deze zomer 500 mensen gezonder te maken?
Fitsurance start op 30 juni een campagne om met 500 mensen de Fitkit verder te evalueren, voordat deze voor een breed publiek beschikbaar komt. Deze campagne is gericht op veertigplussers, die na ‘corona’ een doorstart willen maken en gezond ouder willen worden. Deze start van de campagne zal via een webinar worden gemaakt.
Over Fitsurance
Fitsurance is een jong en dynamisch bedrijf, gevestigd in de ‘Amsterdam Venture Studios’. Deze kweekvijver voor start-ups is onderdeel van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het doel van Fitsurance is om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij hun inspanningen om hun gezondheid, fitheid en welzijn te verbeteren, of in ieder geval stabiel te houden. Hierbij streven we naar maatwerk, maar ook naar een prettige ervaring voor onze klanten. Onze expertise ligt in het meten en interpreteren van fysieke en mentale parameters en dit geeft ons de kans om een praktisch advies op maat te geven, waar mensen vertrouwen in kunnen stellen. Onze metingen en tests zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en kennis vanuit de praktijk. In onze aanpak ligt de nadruk op het verhogen van de fysieke gezondheid, omdat deze parameters op volledig objectieve wijze gemeten kunnen worden. Gezondheid is echter een zeer complex fenomeen, waarbij behalve fysieke, ook mentale en sociale factoren een rol spelen. Fitsurance speelt in op al deze facetten.
At Amsterdam’s Roeterseiland Campus (REC) a Hub will arise, dedicated to cultivating a culture of impact learning, research, innovation, and valorisation.
NewsIkHerstel, an app that helps patients recover after surgery, is getting a capital injection by CbusineZ – the investment arm of health insurer CZ, together with investment company Healthy Capital.
NewsMet de zogeheten ikHerstel-app herstellen patiënten aanzienlijk van grote buikoperaties dan patiënten die de app niet gebruiken. Het herstel duurt nog maar 7 in plaats van 9 weken. Met de app ervaren patiënten meer eigen regie door zelf actief aan hun herstel te werken. Daardoor wordt ook het zorgpersoneel ontlast.
News