Bij het Humanities Lab geloven we in kruisbestuiving, en daarom organiseren wij maandelijks een borrel om alle leden van onze community met elkaar in contact te brengen. Op die manier creëren we een omgeving waarin mensen elkaar kunnen helpen waardoor hun ondernemingen verder kunnen ontwikkelen. Afgelopen donderdag 17 september was weer onze eerste borrel van het academisch jaar, en ook de eerste borrel sinds een langere periode. Uiteraard zijn alle voorzorgsmaatregelen omtrent corona in acht genomen.
Het doel van de borrel was om weer met elkaar in contact te komen na een rustigere periode op het lab. Vanaf half maart werd door veel starters vanuit huis gewerkt, en in de zomer gaan toch veel mensen er een paar weken tussenuit. Reeds vanaf begin deze maand begint het weer drukker te worden in de kantoren en in de co-working space. Ook is het leuk om te zien dat deze onrustige periode geen starters afschrikt: we hebben in de afgelopen maanden een flink aantal starters erbij gekregen die aan de slag willen met hun ideëen en willen gaan ondernemen.
Tevens hebben we een moment genomen om stil te staan bij het vetrek van een gewaardeerde collega binnen het Humanities Lab team: Vera Wolf gaat na 2 jaar bij het Humanities Lab beginnen aan een nieuwe uitdaging. Emma Post, masterstudente Geschiedenis aan de UvA, neemt haar taken over.
Wij komen graag in contact met creatieve en ondernemende geesteswetenschappers! Wil jij meer weten over het Humanities Lab en/of wil je meer weten over ondernemerschap binnen de geesteswetenschappen? Of loop je rond met een idee maar zoek je hulp bij het opzetten van een onderneming? Wij bieden coaching door een business developer, trainingen gefocust op ondernemen in de geesteswetenschappen, flexplekken in een fijne ruimte in het centrum en zelfs kantoorruimte! Je kunt contact met ons opnemen via: humanitieslab-fgw@uva.nl of langskomen op het Binnengasthuis terrein (gebouw BG3).
Met de zogeheten ikHerstel-app herstellen patiënten aanzienlijk van grote buikoperaties dan patiënten die de app niet gebruiken. Het herstel duurt nog maar 7 in plaats van 9 weken. Met de app ervaren patiënten meer eigen regie door zelf actief aan hun herstel te werken. Daardoor wordt ook het zorgpersoneel ontlast.
NewsAt Amsterdam’s Roeterseiland Campus (REC) a Hub will arise, dedicated to cultivating a culture of impact learning, research, innovation, and valorisation.
NewsIkHerstel, an app that helps patients recover after surgery, is getting a capital injection by CbusineZ – the investment arm of health insurer CZ, together with investment company Healthy Capital.
News